Maaş Hesaplama

Maaş Hesaplama v2

Maaş Hesaplama

Maaş Hesaplama

Sonuç

Kalem Tutar (₺)
Normal Brüt Maaş
Sosyal Yardım
Sorumluluk Ücreti
Gece Çalışma Ücreti
Meslek Primi
Hizmet Primi
Fazla Çalışma Ücreti
Bayram/Genel Tatil Ücreti
Aylık Brüt Yol Ücreti
Toplam Brüt
SGK Primi
İşsizlik Sigortası
Sendika Aidatı
Gelir Vergisi
Damga Vergisi
Toplam Kesintiler
Net Maaş

HESAPLAMAYA DAİR AÇIKLAMALAR

Girdi Kalemleri

KalemAçıklama
ÜnvanÇalışanın pozisyonu. Seçenekler arasında Bakım Personeli, Güvenlik ve Temizlik bulunur. Bakım Seçildiğinde %8 Meslek Primi Eklenir.
Günlük YevmiyeÇalışanın günlük yevmiye tutarıdır. Varsayılan değeri 1113,46 TL'dir. Bu tutar Aile ve Sosyal Hizmetler 17 No'lu İş Kolu'nun güncel taban yevmiyesidir. Sizler kendi yevmiyenizi girerek hesaplama yapabilirsiniz.
Sosyal YardımÇalışana sağlanan Sosyal Yardım tutarı. Varsayılan değeri 2757,25 TL'dir. Bu tutar Aile ve Sosyal Hizmetler 17 No'lu İş Kolu'nun güncel Sosyal Yardım tutarıdır.
Sorumluluk Gün SayısıÇalışanın sorumluluk gün sayısı. Varsayılan değeri 26 gündür. Burada Toplu iş sözleşmenize göre verilen Sorumluluk tutarı (%13) için esas alınan gün sayısıdır. Normalde Pazar günleri (hafta tatili), resmi ve genel tatiller, ücretsiz izinler ve raporlu günler düşülürek hesaplama yapılır. Örneğin: 4 pazar hafta tatili sebebi ile çalışmamış iseniz 2 günde resmi tatil var ve çalışmamış iseniz ay 30 gün ise sorumluluk gün sayısını 24 girmelisiniz.
Fiili GünÇalışanın, fiilen çalıştığı gün sayısı. Yani vardiya sayısıdır. İşe geldiğiniz gün sayısıdır. Bu sayı 24x48 çalışan bakım elemanı için rutin çalışmada 10 gün iken, 8/5 çalışan temizlik için 22 gün olarak girilmelidir.(Raporlu, izinli veya resmi tatil günleri dikkate alınarak sadece işe gelinen gün sayısı) Bu Varsayılan değeri 10 gündür.
Fazla Çalışma SaatiÇalışanın fazla mesai yaptığı saat sayısı. Hesaplama yaptığınız için toplam kaç saat fazla mesainiz varsa o saat sayısı yazılmalıdır. Varsayılan değeri 0 saattir.
Bayram Genel Tatil SayısıÇalışanın bayram ve genel tatil gün sayısı. Çalıştığınız resmi tatil sayısını girmelisiniz. Varsayılan değeri 0 gündür.
Aylık Gece Çalışma SaatiÇalışanın ay boyunca yaptığı gece çalışması saati. Bir ay boyunca toplam kaç saat gece çalışmış iseniz o saat sayısını girmelisiniz. Örneğin; bir bakım elemanı 24 saat nöbetinde 10 saat gece çalışmış ve fiili gün sayısı 10 ise Aylık gece çalışma saatini 100 yazmalıdır. Varsayılan değeri 0 saattir.
Aylık Gün SayısıAy kaç gün çekiyorsa o yazılmalıdır. Varsayılan değeri 30 gündür.
Gelir Vergisi İstisnasıGelir vergisi istisnası tutarı. Bu tutarlar her sene ilan edilir. Mevcut Varsayılan değeri 3400,42 TL'dir. Bu istisna tutarı 2024 8. aydan 12. ay dahil geçerlidir. 2024 Ocak ayınca güncellenecektir.
Damga Vergisi İstisnasıDamga vergisi istisnası tutarı. Bu tutarlar her sene ilan edilir. Varsayılan değeri 151,82 TL'dir. Bu istisna tutarı 2024 8. aydan 12. ay dahil geçerlidir. 2024 Ocak ayınca güncellenecektir.
Bilet ÜcretiÇalışan için aylık bilet ücreti. Bir Otobüs bilet ücreti girilmelidir. Bu ücret x2 olarak veriliyor ise iki bilet ücreti girebilirsiniz. Varsayılan değeri 0 TL'dir.
Vergi DilimiGelir vergisi hesaplama dilimi. Seçenekler arasında %15, %20 ve %27 bulunur. Bulunduğunuz aydaki geçerli vergi diliminize göre seçiminizi yapabilirsiniz.

Kesinti Kalemleri

KalemAçıklama
SGK PrimiSosyal Güvenlik Kurumu priminin hesaplanan tutarı. Brüt maaşın %14'ü olarak hesaplanır.
İşsizlik Sigortasıİşsizlik sigortası primi. Brüt maaşın %1'i olarak hesaplanır.
Sendika AidatıSendika aidat tutarı. Günlük yevmiyenin kendisi olarak hesaplanır. (İlerleyen zamanda güncellenip indirim oranı belirlenebilecektir.)
Gelir VergisiÇalışanın gelir vergisi. Aylık vergi matrahı üzerinden vergi dilimine göre hesaplanır ve gelir vergisi istisnası düşülür.
Damga VergisiDamga vergisi. Brüt maaşın %0.759'u üzerinden hesaplanır ve damga vergisi istisnası düşülür.
Toplam KesintilerSGK Primi, İşsizlik Sigortası, Sendika Aidatı, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi toplamı.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.